Maan naar de aarde

“Leer van de maan naar de aarde kijken”

Directie advies

Het Optimummodel is de katalysator die wordt ingezet bij het advies aan de directie van de onderneming. Allereerst lichten wij de onderneming door, deze inventarisatie levert een bedrijfsfoto van de onderneming in huidige situatie op.

Vanuit deze bedrijfsfoto maken we een plan voor de komende drie jaar: samen met de ondernemer zetten we een stip aan de horizon. Het businessplan voor komend jaar is de eerste stap naar deze stip. Het businessplan bestaat uit twee pagina’s:

- een financieel businessplan op basis van de bij de onderneming passende financiele doelstellingen;
- een kwalitatief businessplan om de betreffende financiele doelstellingen te kunnen realiseren.

Interesse?

Sparringpartner en reviews

Een directeur-grootaandeelhouder staat er in zijn of haar onderneming vaak alleen voor en mist dikwijls een sparringpartner. Door onze maandelijkse reviews wordt een ondernemer getraind en ontwikkeld. Het toepassen van het Optimummodel is een investering voor de korte én voor de lange termijn.

Naast ons advies op het gebied van performance verbetering ondersteunen wij op specifieke bedrijfsonderwerpen:

  • Sales en marketing;
  • Werving en Selectie;
  • Businessplanning;
  • Management rapportages;
  • Mediation;
  • Financiering.

Governance en toezicht

De uitgebreide kennis van en seniorervaring met het besturen van ondernemingen geven een zeer goede basis om namens aandeelhouders of leden toezicht te houden op een onderneming of instelling. Toezichthouden betreft een ander en specifiek vakgebied en vraagt een andere benadering dan het besturen van een onderneming. Op Nyenrode hebben de Commissarissen leergang en de colleges van De effectieve voorzitter voor waardevolle kennis aanvulling gezorgd. 

In de praktijk is er meervoudige ervaring opgedaan in de rollen van Commissaris en Voorzitter Raad van Commissarissen. Ook is er ruime ervaring met evaluaties van bestaande governance-invullingen en voorstellen voor nieuwe passende structuren.

Contact

Optimum Business Management B.V.
Bosstraat 49
3766 AC Soest

06-53 54 75 33
info@optimumbm.nl

Contactformulier

Referenties

"Doordat ik nu stuur op feiten en cijfers ben ik zelf, maar is ook mijn onderneming ‘in control’. Na de interventie met behulp van het Optimum-model besef ik dat ondernemen nog beter kan. Ik beveel het Optimum-model en de adviezen van Barend de Zoete daarom ook van harte aan."

Remco de Vries, Conclusion Xforce B.V.

Lees verder